Wednesday, March 08, 2006

 

Naistenpäivälahjat

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Kaksi vuotta sitten odottelin italian kurssilaisia neuvotteluhuoneeseen ennen tuntien alkua. Laittelin siinä papereitani ojennukseen kun ovelle putkahti opiskelijoitteni esimies toivottamaan hyvää naistenpäivää. Minä siitä huulta heittämään ja kysymään “Missäs minun naistenpäivälahjani ovat?”

Hän oli ajan tasalla ja puuskahti “Lahjat sinulla on päässäsi!”

Se oli upea naistenpäivälahja. Paistattelen vieläkin sen hehkussa.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Lahjoista: Ulkopuolisen on helppo havaita kielitaitoni - tai sen puute - kun annan siitä suullisen ja kirjallisen demonstraation.

Käsien taito on helppo havaita todisteiden valossa, kun joku on tehnyt piirroksen, nikkaroinut lintupöntön tai pyöräyttänyt voileipäkakun.

Miten piilevät kyvyt havaitaan?

Meillä on kaikilla omat lahjamme. Yhteistyöllä niistä saa vielä enemmän irti kuin yksin.

Meidän kaikkien tulisi arvostaa toistemme lahjoja ja kykyjä samoin kuin omiamme, ja antaa tunnustusta toisillemme ja itsellemme.

Kaikki bloggarit osaavat kirjoittaa ja hallitsevat tietotekniikkaa, ja on meillä kaikilla tietysti muitakin tietoja, taitoja ja kykyjä. Hyvä meitä!

Siinä naistenpäivän juhlapuhe, johon sisältykööt miehet, lapset ja muut eläimet!

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Comments:
Hieno kirjoitus! Hyvää naistenpäivää sinulle ja kaikille lukijoille!
 
Ilmeisesti naistenpäivä on tässä jotenkin käsillä?

Me ei oikein jakseta viettää vastaavia päiviä kuten äitien- tai isänpäivää... suurena periaatteena on että elämä ja arki olisi sillä mallilla että joka päivä kunnioitetaan niitä arvoja joita kyseiset teemapäivät sitten erikseen painottavat. Minusta on kiva ponnistella vaimon tyytyväisyyden eteen joka päivä. :)
 
En olisi tiennyt naistenpäivästä mitään ellei Kerkkis olisi eilen asiasta maininnut. Kiitti. Tuli tilaisuus pitää juhlapuhe. Oskun kaltaisesti minä ja mieheni emme välitä viettää hääpäiviä ynnä muita, koska meillä on jo joka päivä juhlaa arkena, tai jotain siihen suuntaan. Osku ymmärtää kyllä.

Asiasta viidenteen. Minulla on lapsuudesta asti ollut Oskari-niminen pupu, vähän niinkuin Osku. Jos pistän blogiin joku päivä, kaikki halukkaat voivat juhlia Oskun ja Oskarin päivää.

En muuten käsitä miten jotkut jaksavat viettää kaikkien tuttujensa nimipäiviä. Minusta se olisi äärettömän rasittavaa.
Uh, pelkkä ajatuskin - pitää mennä makaamaan...
 
Myöhäistä Naistenpäivän-iltaa kaikille!
Olisin toivottanut Iineksellekin, mutta se ei näköjään tällä hetkellä ollut mahdollista.
Kiitos naistenpäivän puheesta, Rita! Kiireet hellittävät kohta hetkeksi ja palaan kohta taas kirjoittelemaan blogiini.
 
Eikai Naistenpäivän viettämisessä ole kyse vaimon tyytyväisenä pitämisestä?? Minulla on tämä puoli asiasta mennyt _ihan ohi. Minä luulen, että kansainvälisen naistenpäivän tarkoitus on muistuttaa niistä olosuhteista, joissa valtaosa maailman naisia päivittäin elää. Köyhyysrajan alapuolella, kouluttamattomina, miesten alistamina, usein alttiina kodin seinien sisäpuoliselle väkivallalle. :( Solidaarisuudelle kaikkia maailman naisia kohtaan.
 
Anonyymi, olet tietenkin oikeassa, mutta minä katson asiaa hiukan laajemmalta kannalta, kasvatusalalla kun olen. Noitten vääryyksien korjaaminen on yksi asia, niiden ehkäiseminen toinen. Naisten alistaminen kodeissa on yksi ulottuvuus, naisten hyvä kohtelu kotona on toinen. Meistä jokainen vaikuttaa asioihin omalla tavallaan, omassa ympäristössään, omassa perheessään, omassa työssään. Jokainen mies joka kohtelee omaa vaimoaan hyvin on esimerkkinä muille ja antaa hyvän isän mallin omille lapsilleen. Minä toimin kasvatuksen alalla opettajana, kuten tämän blogin lukijat tietävät, ja olen mukana myös lastensuojelussa, heikkojen ja sorrettujen puolustamisessa, monenlaisessa hyväntekeväisyydessä jne mistä saa käsityksen kun vierailee toisessa blogissani nimeltä Kops.

Anonyymi ja kaikki muut,

Meillä kaikilla on paljonkin mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin. Ei sitä varten tarvitse värväytyä johonkin järjestöön ja lähteä Afrikkaan. Kuten englanniksi sanotaan; Charity begins at home! Hyväntekeväisyys alkaa kotoa.

Tuo anonyymi kirjoitus oli hyvä, Jos tulet vielä takaisin, olisi ihana jos kertoisit kommentissa olitko mukana jossain Naistenpäivän tilaisuudessa tai tempauksessa ja teetkö jotain humanitääriä työtä itse? Blogeissakin ja kommenteissa voi vaikuttaa.
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?