Wednesday, March 01, 2006

 

Aloita heti äläkä selitä

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Annoin kerran eräälle henkilölle hyvän neuvon kieltenopiskeluun. Hän innostui siitä, mutta heitti sen samantien menemään. Kerron. miten se kävi.

Kielikurssilaisteni esimies Pertti toisteli usein sitä miten hän haaveili vielä oppivansa englantia, vaikka hän ei juuri silloin ehtinyt tulla kursseilleni mukaan. Jonain päivänä opettelisi englantia oikein kunnolla. Sitten kun on aikaa, siten kun kiireet hellittävät blaa blaa.

Sanoin hänelle painokkaasti: "Kuule, älä odottele parempaa aikaa. Ei sitä tule. Jos otat töihin mukaan, tai pistät kotona keittiön pöydälle jonkun vanhan enkun kirjasi ja alat siitä määrätietoisesti kerrata, vaikka vain yhden sanan päivässä, opintosi ALKAVAT, ja ETENEVÄT johonkin. Sinä aikana kun selität jonain päivänä alkavasi, ehtisit oppia YHDEN SANAN; huomenna TOISEN ja niin edelleen. Nyt kulutat sen energian väärään kohteeseen."

Airam syttyi! Taju heräsi. Hän alkoi innokkaasti laskea; Jos oppisin viikossa 7 sanaa, se tekisi kuukaudessa... Blaa blaa BLAAA! Ei hän aloittanut opiskelua silloinkaan, vaan alkoi selittää tuota.

Se siitä sitten.


oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Comments: Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?