Monday, February 27, 2006

 

Päivälliskeskustelu

Ikkunaiines pisti ilmoille postauksen jossa meeminä kirjoitellaan siitä kenet kuusi historian henkilöä haluaisimme päivällisseuraksi. Iines esitti oman kiinnostavan listansa ja kertoi mitä Freudilta, Oscar Wildelta ja muilta kyselisi. Kiehtovaa luettavaa ja pohdiskeltavaa. Ehkäpä vielä teen itselleni oman listan.

Ikkunaiineksen pärettä lukiessani tein yhden havainnon itsestäni, nimittäin sen että eka reaktioni ei välttämättä olisi pelkästään haastatella heppuja, vaan kertoa heille nykymaailman tilasta, ilmiöistä ja ilmapiiristä. Kiiruhtaisin heti kertomaan Oscar Wildelle että nykyään hänen ei tarvitsisi joutua vankilaan homoudestaan. Päinvastoin hän saisi julkisesti ilmoittaa olevansa gay. (Kävin juuri Rajallani blogissa katsomassa videolta Jari Sillanpään TV-haastattelun.) Freudille tiedottaisin siitä miten psykiatria on kehittynyt, ja hyötynyt runsaasti hänen viitoittamasta tiestään, mutta luopunut monista teorioista, jotka eivät osoittautuneetkaan hedelmällisiksi. Mitä sanoisin Jeesukselle? En kai saisi sanotuksi mitään. Tuskin saisin syödyksikään mitään. Olisin vain haltioissani. Haluaisin kertoa millainen innoitus hän on ollut jälkipolville, mutta eiväthän siihen sanat riitä.

Comments:
Nyt minäkin olen intoutunut omalla sivullani juoneen mukaan. Minä ainakin halaisin Jeesusta pitkään ja hartaasti, ja tunnustaisin platoonisen rakkauteni!
 
Niin tai sitten sanoisimme: Voi Jessus sentään, ethän sinä ole lainkaan saman näköinen kuin kuvissa! Meitä on petetty. (Arkeologiset tutkimukset nimittäin kuulemma hiljattain todistivat että hän oli lyhyt ja vanttera.)
 
Minä haluaisin kutsua illalliselle Magdalan Marian, muita viittä henkilöä en ole valinnut vielä...
 
Jossain blogissa sanottiin että pitää kutsua vastakkaisen sukupuolen edustajia, mutta ei kai sillä niin väliä ole.
 
Saulus Tarsolainen.
Aurelius Augustinus.
Leonardo da Vinci.
Galileo Galilei.
Isaac Newton.
Vladimir Lenin.

Sekoitus uskontoa, tiedettä, taidetta ja politiikkaa.
 
Ei hassumpi seurue, Iltakajo. Aihepiirit ja eri aikakaudet. Jos pääsisin mukaan, kysyisin Saulus Tarsolaiselta latinaksi kuka hän on. Lenin - en osaa venäjää, ehkä voisit tulkata? Italian kanssa tuskin ongelmia. Nykyitalia ei poikkea kauhean paljon vanhasta italiasta.

Onkohan kukaan ottanut näissä kuvitelmissa huomioon kielimuurin mahdollisuuden, vai puhuvatko kaikki suomea?
 
:O

Eivätkö ne sitten puhu?

*kummastunut*
 
Rakas nimimerkki "kummastunut". Olen siitä kumma että ajattelen kaiken usein kielten näkövinkkelistä. hohotusta - ja sama ruotsiksi håhåtusta
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?