Monday, February 06, 2006

 

Oletuksia

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Menetin yhden tilaajan eilisen kirjoitukseni jälkeen. Johtuiko se jostain mitä kirjoitin? Tai johtuiko se jostain mitä minun oletettiin kirjoittavan? Mainitsin sanan ateisti. Onko se jollekulle tabu? Sanoissa on arvaamattoman paljon voimaa. Vai olettiko joku että olen ateisti? Tai olettiko joku että olen uskovainen ja kammoksui sitä? Luuliko joku että pilkkaan uskovaisia kun kerroin että TV:n paneelikeskustelussa yksi ateisti ilmoitti faktatietona että sellaista henkilöä kuin Jeesus ei ole koskaan ollut olemassa? Kristittyjen edustaja julisti faktana että kukaan ei voi pelastua ellei ole kuullut Jeesuksesta.

Lastun otsikko on Usko. Minusta usko merkitsee uskomista silloinkin kun mitään tieteellisiä todisteita tai faktoja ei ole. En maininnut omasta uskostani tai uskomattomuudestani mitään.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Comments:
Nyt on trendikästä loukkaantua. Paras tapa näyttää löukkaantumisensa on alkaa boikotoida. Meihin bloggaajiin voi helposti vaikuttaa boikotoimalla, sillä me huomaamme kun yksikin lukija häipyy. :)

Mulla kans yks lukija häipyi, mutta seuraavana päivänä oli yksi lukija lisää. Oliko entinen palannut vai joku uusi löytänyt blogini. No, joka tapauksessa kirjoitin sitten mitä kirjoitin, jolloin tuli tämä ajatus, että loukkaankohan minä joitakin tällä tekstillä. Päätin, että ei kaikkia voi koskaan miellyttää. Ja ainahan voi tulla väärinymmärryksiäkin. Joku luulee, että kirjoittaja on vakava, vaikka ei olisikaan tai toisinpäin. Tai ihan miten vaan.
 
Apua! Pyydän, älkää ottako Blogilistan tilaajia noin vakavasti! Minusta on hyvä, että kepeästi tilaillaan ja sitten taas lopetetaan tilaus aina tilanteen, ajan ja fiiliksen mukaan. Liikkuvat tilaajat kokeilevat monia blogeja ja aina joku liikkuvista jää - joksikin aikaa. Hyvä vain, että neljästä tuhannesta blogista tilaillaan vaihdellen. Kukaan ei ehtisi lukea niitä kaikkia.

Jos tuntuu, että alkaa obsessoida tilaajista ja listasijoituksista, voi ruksia itsensä pois tilastoista. Muuten tulee huonoa ja toisteista blogiproosaa, tämä on nähty monissa blogeissa!

Tai ainakin minusta on maailmantylsää lukea blogijuttuja, joissa mietitään blogilistan tilastoja ja mitä itse on nyt kirjoittanut, kun tilaajia kaikkoaa. Toisaalta kenenkään ei tarvitse blogiaan kirjoittaa minua miellyttääkseen :-)
 
Ei paniikkia. Kirjoitit uskosta mitä tahansa, niin aina joku loukkaantuu. Se on ikävä fakta. Ja minä sentään olen elämäni aikana kirjoittanut hyvin monta eri tyylistä tekstiä uskosta... Olisikin kiva saada joskus ne kaikki jonoon ja nähdä, miten ajattelu muuttuu. Oliskohan se tie fundamentalismista kohti vapautta vai vapaudesta kohti täydellistä luopumusta, jossa tulee kahlittua itsensä vaikka mihin? Riippuisi täysin näkökannasta.
 
Uskonasiat, niin kiinnostavia kuin ne kaikissa muodoissaan ovatkin, taitavat olla siellä ihmisissä eniten tunnereaktioita herättävien asioiden kärkipäässä. Miksiköhän onkin niin? Mistä esim. fanaattisuudessa pohjimmiltaan on kysymys?
No tuon pohtimiseen en aio tässä ryhtyä.
Itse olen listannut itselleni oman koneeni "suosikkeihin" aktiivisemmin seuraamieni blogien Top tenin. Listani muuttuu aina silloin tällöin...mutta vain sen vuoksi, että vaihtelu virkistää!
 
Minulta on häipynyt tilaajia ja uusia ilmestynyt silloin tällöin, kuten muillekin. Mistään ongelmasta ei ole kyse. Tulen jatkossakin kirjoittamaan mitä itse haluan.

Käytin vain tilaisuutta hyväkseni kirjoittaakseni aiheesta "oletukset" jonka viestinnän alan ihmisenä tiedän kuuluvan ihmisyyteen. Olettaminen tekee viestinnästä aika vaikeaa. Tutkin sitä ja muita inhimillisen kanssakäymisen muotoja joka päivä työssäni ja blogikirjoittelussakin.

Kiitti teille kaikille, jotka tuotte aina jotain uusia kuvakulmia, tietoja ja mielipiteitä mukaan.
 
Tilaajia tulee ja tilaajia menee. Skrubussa eletään vaihetta jossa päivittäin tuntuu joku lopettavan tilaamisensa blogilistan kautta, mutta kävijämäärät kuitenkin kasvavat. Tulevat muualta. Hyvä niin.
 
Paikataanpa menetys... :P
 
Minä oletan että joku vaan on rohmuillut liikaa suosikkeja ja feng shui -kohtauksessaan karsinut pois muutaman. Varmaankin tulee yhä lukemaan.

Stressiä voi tulla myös omien suosikkien lukemisesta, kun niistä näkee mitkä on luettu ja mitkä ei...

Oi tätä Blogistanin taikaa !
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?