Saturday, February 11, 2006

 

Älkää sitten dokatko liikaa

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Olen vuosikaudet kulkenut yrityksissä kouluttamassa väkeä. Vahtimestari tai aulaemäntä on se henkilö jonka kanssa tavallisesti vaihdan muutaman sanan saapuessani ja lähtiessäni. Kerran viikossa käydessä tulee kontaktien kanssa tutuksi ja small talk muuttuu big talkiksi. Olin yhdessä suuressa firmassa käynyt jonkin aikaa ja aina tyylikäs vahtimestari oli minua tervehtinyt ja hyvästellyt aina kohteliaasti ja asiallisesti. Asiallisen ja arvokkaan näköisenä itsekin työasioissa liikuin.

Suhteemme nousi uudelle tasolle kun hän yllättäen eräänä perjantai-iltapäivänä heitti minulle sanat: Älä sitten dokaa liikaa viikonloppuna! Nauroimme ja siitä eteenpäin tuo oli vakiotoivotuksemme.

Rakkaat vakiolukijani, ottakaa tämä siinä hengessä jossa se on teille tarkoitettu, eli haluan tulla teitä lähemmäksi tuttavallisella toivotuksella, en niinkään korostaa sen asiasisältöä:

Älkää sitten dokatko liikaa viikonloppuna!

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Comments:
Dokata eli "juopua" voi niin monesta asiasta, vaikkapa liiallisesta sokerin syönnistä tai kaunokirjallisuuden lukemisesta. Ehkä vahtimestari ei kuitenkaan tarkoittanut sitä. Hälläväliä - ajatus kuitenkin on mitä kaunein: kohtuus on parasta.
 
Juu, ei dokata tänä viikonloppuna Rita, nautitaan yrttiteetä ja hiihdetään aurinkoisilla hangilla posket punaisina! : )
 
Mitenhän pääsis eroon liian tietokoneendokaamisesta?
 
Uskon että ihminen voi juopua myös elämästä oikealla tavalla. Iskulauseessa "Elämä on paras huume" piilee totuutta.

Tietokoneriippuvuus... suosittelen että käännyt arkiterapeutti Kopsin puoleen. Tosin jos hän on juuri tietokoneen ääressä, saattaa olla itsekin samassa jamassa.

Minä lähden nyt joka tapauksessa ulkoilemaan!
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?