Wednesday, January 11, 2006

 

Vaatteilla viestittäminen

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Vaatteilla ja ulkonäöllä viestittämisestä tuli mieleen eräs tapaus. Olin pitänyt ranskan kurssin kosmetologeille, siis ihmisille joiden työnä on ihonhoito, ja siihen liittyen myös kauneudenhoito. Tuntien jälkeen jäin kadulle juttelemaan parin kurssilaisen kanssa. Heidän ulkoasunsa viestivät pitkälle vietyä ulkonäöstä ja vaatetuksesta välittämistä. Molemmilla rouvilla oli turkki ja turkishattu päällä.

Ohi kulki pari alkoholistin oloista keski-ikäistä miestä. Tai niin ainakin tulkitsin heidän ulkomuotonsa viestittävän. Viha leimahti heidän katseissaan kun toinen tönäisi yhtä turkkiin verhottua olemusta. Naisten selät olivat miehiin päin, joten he eivät saaneet tietää tuosta vihamielisestä eleestä. Miehet jupisivat ja sähisivät jotain mennessään. Rouvat olivat keskittyneet minun kanssani puhumiseen ja tönäisy meni vain jonkin sattuman tiliin.

Pointtini on että viesti menee harvoin perille siinä muodossa kuin se lähetetään, ja kauneus on katsojan silmässä.

Comments:
Kerran bussipysäkillä erittäin voimakkaaseen meikkiin tällääntynyt transseksuaali tokaisi häntä hieman naureskellen ja paheksuen tollottavalle miehelle: "Jos noin tekee mieli, anna puhelinnumero niin soitan kun on vapaata." Mies lopetti tuijottamisen, hieman punehtunein poskin.
 
Niin, siis piti lisäämäni, että siinä meni viesti varmasti perille! :)
 
Muistan Italian ajoilta miten erilainen ulkonäkö italialaisilla oli suomalaisiin verrattuna, pukeutuminen, eleet, olemus. Gayt tunnisti kaukaa. Suomessa en tiennyt ketään gay'ksi ulkonaisista merkeistä. Italiassa pari ystävääni oli bi. Sitä ennen en ollut moisesta kuullutkaan. Yksi gay-ystäväni pukeutui punaiseen paitaan ja punaisiin housuihin. Asuun kuului ranteessa kannettava käsilaukku jollaisia heteromiehetkin käyttivät Italiassa.

Toi transvestiittijuttu oli kiva! Toivon että kummallekaan osapuolelle ei jäänyt paha fiilis.
 
Luulen että monen ihan tavallisen italialais-kotirouvan arkitällinki voitaisiin Suomessa tulkita väärin.

Italiassa pukeutuminen (syömisen ohella) tuntuu joskus olevan elämän päätarkoitus! :)
 
Justiinsa, Ranskanmaalla kanssa nuo ovat tärkeitä.

Kotimaassa usein huoliteltu olemus menee turhamaisuuden tiliin, jollei aivan kevytmielisyyden (tai -kenkäisyyden !) piikkiin, kun taas täällä on kohteliasta muita kohtaan kiinnittää huomiota ulkoasuunsa.

*hyppii lounaalle aleostoksille*
 
Juuri ajattelin sinua ja ranskalaisten eleganssia kun lueskelin Sarin Italia raporttia. Pariisittaren klassisen eleganssin kanssa on vaikea kilpailla, mutta minulla oli tänään jaloissa mitä tyylikkäimmät Nokian tummansiniset kumisaappaat kun liukastelin katukäytävän jäillä pienessä sateessa.
 
Joo taisinkin Sarille tunnustaa että taaplaan Caterpillareilla täällä hyisessä sadesäässä...

Eleganssia edustaa viimevuotinen Swatch-sormus (http://www.u-blog.net/maurelita/2004/11/25)ja jakku, jotka näkyy työpöydän takaa. Kengät on kuitenkin piilossa.

=)
 
Ehdin jo aiemmin höpistä jotakin substanssista ja vaikutelmasta, minä olen päättänyt pukeutua hyvin - ihoa vasten! Näyttäviin vinkuintiassa tehtyihin nylonisiin narutangoihin minua ei saisi edes ppienellä uhkailulla, ja kuitenkin eteläitalialaisessa pikkukaupungissa tyylikkyys= vaikutelmaa ja näyttävyyttä, ei sen enempää.

Kelpaisi minullekin ostoskierros joissakin fancyissa firenzeläisissä kenkäkaupoissa joista ei saa _mitään_ alle kahdensadan euron, mutta budjetti valitettavasti on mikä on :)Mitä niihin halpoihin näyttäviin vaatteisiin tulee, saatan vasemmistoviherfeministisellä ;) huonostipukeutumisellani sulautua Etelän vanhemman naisväen pukeutumisstandardiin "culo grosso e fazzoletto nero", siis, iso perse ja musta huivi päässä... liiallinen huomionherättäminen vain kiusaisi minua, jos oletusarvo jo muutenkin on että kaikki pohjoismaiset naiset ovat kevytkenkäisiä, vieraspaikkakuntalaiset järjestään huoria ja kotikaupungin tytöistäkin ainakin puolet. Ehkä olisin kotonani mustan kaavun alla, terveisiä Teheraniin :)

(Silkkisistä pitkistä kalsareista en kyllä luovu!)
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?