Sunday, January 29, 2006

 

Ruff ruff

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
The Year of the Dog in China, I hear. Mette miettii blogissa kerrotaan kiinalaisten alkavasta koiran vuodesta.

Koiran vuosi

Here's a pun:

- How does your master treat you?
- Ruff! (Translates "rough")

Näin kävelylenkilläni koiria vähän joka mutkassa. Maisemassa näkyi suosikkejani pystykorvia ja yksi labradorinnoutaja. Minulle oli uutta nähdä valkoinen laboratorionoutaja. Tapasin toisenkin erikoisuuden; mustavalkoisen corgin.

Kultainen noutaja teki tuttavuutta pienen koiran kanssa ja molempien hännät saivat aikaan tuulenvirettä. Yhdellä seurueella oli mukana koiranpentu. Voi sitä elämäniloa ja uteliaisuutta kun on vielä uusi tässä fysikaalisessa maailmassa. Joku pariskunta talutti rottaa narussa. Tai ehkä se oli koira. En hund. Un cane. Un perro. Perro caliente, kuuma koira, italiaksi ‘ot dog. Ay chihuaua hauva!

Näin aivan upean kookkaan vinttikoiran. Mitä ihmettä vinttikoira on englanniksi? Ei ainakaan attic dog. Eikä villakoira ole wool dog vaan poodle. Paitsi jos se on sängyn alla, damm råtta på svenska, dust bunny in American English. Britiksi en tiedä, eivätkä tiedä brittikaverinikaan.

Pronunciation. For your information, talkers of bad English, when you think you say "thanks very much", but don't bother with the th sound or with the proper ch sound, I hear you say "tanks very mutts" which translates into "säiliöitä veri rakkikoiria" in my head. Onko vastuu puhujalla vai kuulijalla? Siitä voidaan tietysti olla montaa eri mieltä. Don't treat me and my poor ears so rough, please.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Comments:
Hauskoja nuo mainiot esimerkisi!
Itse olen ns. koira-ihminen, vaikka taloudesa onkin tällä hetkellä kissa. (Rakas sekin!)
Mutta ihailen, olen hurmaantunut mustiin saksanpaimenkoiriin. Sisareni miehellä oli sellainen valioyksilö. Hyvän koulutuksen saanut, ystävällinen koira, jonka kuolemaa (eli iäkkääksi) itkien enemmän kuin omistajansa. Toki semmoiset terhakat, iloiset pystykorvahaukutkin ovat suosikkilistallani, mutta myös oikein, oikein sekarotuiset koirat.
Luin jostakin erään eläinlääkärin kommentin, jossa hän itse sanoi hankkivansa vain sekarotuisia koiria, ne kun kai pysyvät yleensä terveempinä kun huippuunsa jalostetut rodut. (?) Itselläni on hamassa menneisyydessä ollut vain sekarotuinen koira. (Toistaiseksi : ) )
 
Tuli oikein mukava olo ajatellessani koiria. Saksanpaimenkoirat ovat niitä suosituimpia ja rakastetuimpia. Musta? Really? Sekarotuisiin olen kiintynyt minäkin.
 
I think we need to improve the joke section.
 
A man enters the bedroom where his wife is lying down. He is holding a sheep. He says, "this is the pig I have sex with when you have a headache"

His wife answers, "thas a sheep stupid"

He replies, " who said I was talking to you?"
 
Greyhound.
 
Mystic, you call that improvement?

Anonymous, I didn't come up with anything else, either. Yritin muka hakea päästäni jotain "parempaa", sitten tsekkasin sanakirjastakin. Greyhound was the only word I found.
 
Greyhound se on, sellainen iso vinttikoira nimittäin. Englanninvinttikoira suomeksi, tosin nykyään Suomessakin monesti pidetään kiinni jaosta greyhound = juoksulinjainen, englanninvinttikoira = näyttelylinjainen. Mutta ei ilmeisesti aina.

Sitten on italian greyhound, joka on siis italianvinttikoira: miniatyyri, joka jää heti greyhoundin jalkoihin. Ja galgo espanol, espanjanvinttikoira; borzoi, venäjänvinttikoira; saluki, irlanninsusikoira, skotlannin hirvikoira, whippet...

Nimen "greyhound" syntyperästä lisää täällä.
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?