Thursday, January 12, 2006

 

Kielitesti/Ratkaisu

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Pistin kielitestin blogiin koska täällä viriää aina niin hyvää keskustelua, ja toisaalta halusin antaa jotain kun itsekin saan täältä niin paljon. Testiin saamani vastaukset olivat monipuolisia ja osoittivat sitä valtavaa eroa mitä ihmisten ajatusmaailmassa ilmenee. Me joiden ammattina on toisten kuunteleminen ja lukeminen, pääsemme siitä osallisiksi eri tavalla kuin harjaantumattomat ajattelijat, arvelen. Oma ajatusmaailma laajenee samalla jos pitää avoimen mielen.

Kun laadin testin kurssilaisille, minulla oli tavoitteena opettaa yksi erittäin tärkeä asia ennen kuin uusi kurssi alkaa maanantaina. Olen viisi vuotta tutkinut järjestelmällisesti sitä mikä auttaa opiskelussa ja mikä hidastaa. Osoittelen oikoteitä kielitaitoon, joista yksi on että KIELEN opiskelussa pitää keskittyä KIELEEN eikä fysikaaliseen maailmaan, jos aikoo oppia kohdekielen systeemin. Säästää valtavasti aikaa ja turhaa työtä jos englantia opiskellessa kiinnittää huomionsa sanoihin, mihin sanaluokkaan ne kuuluvat, miltä ne kuulostavat ja näyttävät, mikä niiden paikka on lauseessa jne. sen sijaan että heittää sanat sivuun ja alkaa pohdiskella niiden MERKITYSTÄ SUOMEKSI. Jos sanojen merkityksestä jutellaan vaikka englannin keskustelutunnilla, missä tavoite on käyttää englannin kieltä, sinne se sopii. Samaten se sopi tänne blogosfääriin.


Mikä ei kuulu joukkoon?

a banana, an apple, grapes, fruit juice, orange

____________________________________________


banaani, omena, viinirypäleet, tuoremehu, oranssi :
4 substantiivia, yksi adjektiivi


Ratkaisua
_______________________________________________________________________

"Väärä" vastaus: "Mehu on juoma ja muut eivät" - Vastaus on kielitestissä väärä koska se ei liity kieleen, vaan fysikaaliseen maailmaan. Yritän opettaa englannin kieltä. (Muuten vastaus on tietenkin oikea, esmes nyt blogissa.)

1) Oikea vastaus: Orange on adjektiivi, muut ovat substantiiveja eli nimisanoja,

2) Oikea vastaus: fruit juice koostuu kahdesta sanasta (yhdyssana), muut ovat yksi sana

3) Oikea vastaus: fruit juice on ainoa, jossa ei ole a-kirjainta

4) Oikea vastaus: grapes on ainoa monikko


EVÄSTYS MAANANTAINA ALOITTAVILLE JA JATKAVILLE KURSSILAISILLENI:

Keskity kohdekielen opiskeluun, sanastoon, ääntämiseen, lauserakenteisiin, älä juutu suomen kieleen väärällä tavalla.

Comments:
Hehheh, ja minä kun suomensin greipit. Onko greippi sitten grape fruit?
 
Yes, my dear boy. Kuten aina oppilaitteni kanssa totean: Ei se ole meidän vika että englanti menee vähän väärin. Ihailin kovasti sommittelemaasi kommenttikirjoitusta ja monilokeroista ajatteluasi.
 
Suu tukkoon. Tehtävänanto oli jo monimerkityksellinen ja sitä paitsi minä olen oikeassa - kuten aina :o)
 
Voi vihne, heitin mahdollisimman poskettoman vastauksen ja se oli vielä oikein...

*rehvastelee ylpiänä*
 
Iltakajo, hih hih, minun suutani ei niin vaan tukita. Vastauksesi oli kieltämättä hyvä. Sanoit että vastauksia on niin monta kuin vastaajiakin. Totuus on kuitenkin minun kohdallani se että vastauksia suoltaa pelkästään minun suustani kuin konekivääristä kysymykseen kuin kysymykseen. Eli jos johonkin kysymykseen on vastaamassa 5 ihmistä ja minä, vastauksia saattaa olla 5 + 15.

Maurelita, siellä Ranskan maalla sopiikin rehvastella ylpiänä, mutta täällä körttiSuomessa saattaa ylpiys käy'ä lankeemuksen edellä. La nuit tombe, et Maurelita aussi...
 
Hih, fallen Maurelita kuullostaa tosi vinkeeltä... Nimike alter-blogiini ?!
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?