Thursday, December 22, 2005

 

Yksityisopetus

Alkukesästä kohtalo alkoi tuoda luokseni yksityisopetusta haluavia. Kuin taivaasta tipahteli syliini opetuslapsia - vaikkakin aikuisia. Syksyllä heitä putkahteli lisää ja huomasin tämän opetusmuodon edut verrattuna ryhmäopetukseen. Olen vuosia kielikurssittanut yrityksissä.

Yksi opiskelijoistani tarvitsi englantia luennointia varten. Treenasimme hänen ääntämistään koko kesän. Kielioppia ja oman alan sanastoa hänellä oli tarpeeksi. Toinen kaipasi apua aloittamaansa espanjan itseopiskeluun. Italian opiskelija halusi ääntämisen ja keskusteluvalmiuden aktivointia. Muutama nykyisistä ohjattavistani tarvitsee englantia työssään ja haluaa oman alansa sanoja ja fraaseja. Yksityisopetus on räätälöityä.

Kahden kesken oppilaan kanssa hänen kielitaitonsa saadaan hyviin kantimiin monestakin syystä. Koko aika on hänelle varattu. Sitä ei tarvitse jakaa muiden kanssa. Voimme keskittyä oppilaan vahvuuksiin, heikkouksiin, tarpeisiin, toiveisiin. Hänen ei tarvitse jännittää mitä muut hänestä ajattelevat. Etenemme hänen vauhtiaan. Opettaja antaa aikansa ja huomionsa vain hänelle.

Onko yksityisopetus kallista? Miten sen nyt ottaa? Jos minun kanssani oppii yhtä paljon vuodessa kuin työväenopiston ryhmässä 10 vuodessa, sanoisin että ei ole kallista. Monesti pitää paikkansa sanonta “Halpa tulee kalliiksi.”

Kieltenopiskelussa väärän poisoppiminen voi olla paljon mutkallisempi operaatio kuin tyhjään päähän oppiminen. Miksi ei mentäisi nopeasti ja tehokkaasti suoraan määränpäätä kohti, kuten huippu-urheilija ja valmentaja?

Comments:
Että jotain on kallista tai ei, on vain henkilökohtainen mielipide. Englanniski sanotaan 'You get what you pay for.' Omasta mielestäni, se on totta.
 
Hyvää Joulua, ja uutta vuotta.
 
I am originaly from Spain Raised in England then Imigrated to Canada. So I understand both Lorry and Truck, but the former is the one usually used in North and South America.

Since we are 6 hours apart it may account , for you thinking we don't sleep.
 
I have so many questions for you that it might be a good idea to start a new blog, but here's a couple for starters:

- ?Hablas español?
- Are you a teacher?
 
Well I hope you were saying nice things about me? :-) Merry Christmas and pleas come back too see me!
 
Hi Joe

I thought you might drop in and that's why I posted in English today. It's only till you learn Finnish, you understand. That shouldn't take long. Right?
 
Minkähän hintaista tuo yksityisopetus oikeasti on tai missä hintaluokassa yleensäkkin liikutaan? (Noh.. ehkä meikän ongelma ei ole englannin oppiminen, vaan siitä pois oppiminen. IT-alan puhe kun on sellaista mielenkiintoista suomi-englanti-sotkua, josta kukaan ulkopuolinen ei ota selvää.)
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?