Tuesday, December 20, 2005

 

Konsonanteista

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Kieliä on jotenkin hullua opettaa. Vaikka miten selvät sävelet antaisi ja Tsaikovski itse jakaisi nuotit, siitä vaan itse sävelletään. Otetaan esimerkiksi italia. Kerron äärettömän shelväshti kurssin alussa että yksi konsonantti äännetään yhtenä, pitkä pitkänä kuten suomen kielessä, malliin tuli - tulli, kuka - kukka. Kohta sekakuoro päästelee täysin rinnoin: Da Caappo, moltto, tantto, parlaatto ja jouluaatto. Joo. Korvvaparkkani.

Italian opiskelijani Charlotta lukee usein “päinvastoin”; kun paperissa on marmellata hän sanoo marmelaatta. Yksi konsonatti kahdeksi ja kaksi yhdeksi.

Ja minkä ihmeen takia suomalaiset sanovat Alladin kun se kirjoitetaan Aladdin?

_______________________________________________________

Yritän tähän merkitä ääntämisen äskeisiin. Ei niin pitkä vokaali kuin suomessa:

da caapo, molto, tanto, parlaato, marmellaata / Paino toiseksi viimeisellä tavulla.

Comments:
Mun mutsi, vuosia sitten, opiskeli Italiaa, ja hän sanoi kyllä, että se on hyvä siihen miellessä että ne tupla consonantit lausetaan niin kun Suomen kielessä vaikka ne on ihan eri kieliä.

Kiitos että kävit mun blogissa. Tervetuloa uudelleen, jos löydät jotain mielenkiitoista.
 
Tuli vielä mieleen että kun Suomi ei ole mun äidinkieli, ja luen aiven liika Englannin kielisiä kirjoija, jos voisit suosittelee jotain hyviä Suomen kielisä kirjoija, olisin kiitollinen.
 
Ai miten hauskaa kun tulit käymään. Suomenkielisiä kirjoja... ööö, pitää miettiä. Olen vieraitten kielten opettaja joten luen yleensä itse muunkielistä kuin suomen. Täytyykin esittää tuo kysymys blogikirjoituksessa. Tulee varmaan hyviä ehdotuksia. Blogeissakin voi lukea suomea. Minun toinen blogini on suomeksi. Sen nimi on Kops, ja pääset sinne tuosta sidebar linkistä. Kirjoitan siellä elämästä, aikapulasta, jaksamisesta, buddhalaisuudesta, ihmissuhteista ja niin edelleen.

Se sinun kirjoituksesi koirista oli tosi hyvä. Tulen vielä lukemaan niitä muita kun ehdin. Byeeee
 
Pretty Polly Kielikoulutus on minun kielikouluni. Kotisivuille pääsee tuosta sivulinkistä. Kaikki on muuten suomeksi, mutta minun tietoni ovat myös englanniksi. Näet siellä kuvanikin, ja piirtämiäni possuja. I hope you know which is which.
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?