Saturday, December 03, 2005

 

Blogikatsaus

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Aikaa lueskella blogitarjontaa viikonloppuvapaan ansiosta. Kuin sadussa Kultakutri ja kolme karhua (Goldilocks and the Three Beers or Bears?) kokeilen eri blogeja; liian räikeät valot, liian sekavaa, aihepiiri ei sovi minulle, liian karkeaa kieltä, liian mitäänsanomatonta laimeaa höpinää, aiheetonta jupinaa, ei kiitos jos on valitusta, tilitystä, vuodatusta, vatutusta, kiukutusta, ilmapiiri blääh. Liian mustaa, liian pinkkiä - aah, juuri sopivan vihreää. The grass is greener on the other side?

Sieltä täältä löytyy niin taitavia kirjoittajia että jos olisin yhtään kateellisuuteen taipuvainen nyt kyllä kituset vihertäisivät pahan kerran. Runojakin jotkut osaavat kirjoittaa. Hyviä runoja. Sellaisia joiden ääreen jään viipymään ja miettimään. Mistähän syystä runo on ilmaisumuoto jolle ei ole niin paljon lukijoita kuin muulle kirjallisuudelle? Miksi niin monet vierastavat runonlausuntaa?

Yhtäkkiä tunnen kiitollisuutta pakkoruotsista ja pakkorunoudesta. Kumpaakaan en olisi itse koulutukseeni valinnut, enkä kumpaakaan nyt vaihtaisi pois. Nautinnollisimmat kielet itselleni ovat persia, espanja ja Sverige svenska. Kaikkiin kieliopintoihin yliopistossa kuului kirjallisuus; kertomakirjallisuus, draama ja lyriikka.

Runous ei ole ollut päällimmäisenä harrastuksissani koskaan, mutta blogit ovat innostuttaneet, varsinkin nimimerkki Kynä kädessä. Palasin eilen sinne lukemaan runoa josta sain mielikuvan ahvenenella ratsastavasta pojasta, mutta enpä tiedä missä se piileskeli. En kai uneksinut koko juttua? Delfiinikin runossa mainittiin.

Tässä runonlausujan suoritus peruskoulun kevätjuhlassa: Laiva saapuu satamaan - töks.

Matka blogimaisemassa jatkuu...

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Comments:
Aivan ! Turhauttavinta lienee ettei ehdi lukemaan murto-osaakaan kaikista kiinnostavista blogeista...

Maurelita vastavierailulla (edellinen kommenttini taisi haihtua bittiavaruuteen ?!)

=)
 
Ehkäpä runoutta vierastetaan juuri sen pakkorunouden vuoksi. Kouluopetus suosii kuitenkin klassikoita, jotka ovat paikoin vaikeaselkoisia. Helposti tulee kuva, että kaikki runous on sellaista.
 
Salut Maurelita!

Olen töpeksinyt asetuksien kanssa, siinä varmaan syy kommenttisi häviöön. Onneksi tulit uudelleen. Tosi on että blogeista ei ehdi lukea kuin murto-osan. Toisaalta älyttömän hyviä löytyy harvoin. Sinun blogisi on Blogistanin kermaa. Tulen taas käymään.

Hauska tutustua, Elina. Aion mietiskellä runous-aihetta lisää. Pointtisi herättävät ajatuksia.
 
Hei taas

Elina, olitkin blogista Kaikki on hetken tässä! Mainio nimi blogille. Hyvä kun tulit käymään. Eksyn aina välillä blogien viidakkoon. Nyt niitä taitaa olla blogilistalla jo yli 4000.Viidakosta puheen ollen; blogissasi käydessä alkoi tehdä mieli banaaneja...
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?